Meiningsmåling

Flere politikere vil bytte ut Arendals slagord «Varm, stolt og utadvendt». Synes du det er på tide å finne et nytt slagord for byen?

 • 126%
   
 • 260%
   
 • 313%
   
 • 40%
   
 • Antall stemmer: 23

Dagens Harald

Ingressbilde

I disse olympiske dager er det vel et krav til norske utøvere å ha astma?

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Heidi T. Vigerstøl 07.07.2017 kl. 13:49

  Bli med på kartlegging av sjøørreten

  Biologistudenten Kurt Johansen er en ivrig fisker. Da han begynte på studiene sine ved Universitetet i Agder, Kristiansand, hadde han allerede bacheloroppgaven klar: Han vil kartlegge sjøørreten, ikke bare for fiskerne, men også for å forvalte sjøørretbestanden så den blir bærekraftig i fremtiden.

  ENGASJERT: Kurt Johansen, til venstre, er biologistudent og arbeider med sjøørretprosjektet Troutxp. Arkivfoto fra et arrangements i regi av Arendal Jeger - og Fiskerforening tidligere i år.

  Prosjektet «Troutxp» er støttet av Aust -Agder fylkeskommune, og drives av Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA), Universitetet i Agder og Havforskningsinstituttet Flødevigen i samarbeid med Arendal Jeger - og Fiskerforening.

  Delta
  Som fisker kan du selv være med i prosjektet. Da må du registrere deg selv og dine fisketurer, uansett fangst eller ikke.

  - Vi trenger flere deltakere fra hele fylket, sier Kurt Johansen til ablikk.no.
  - Det er bare noen måneder sider vi lanserte registreringssidene, men vi trenger flere. For å gjøre det enklest mulig er det en mobilvennlig side du kan registrere turene på. Logg deg på https:/troutxp.no Og ikke glem de turene du ikke får fisk. De fiskene du får oppfordrer vi til å ta bilde av og sende inn til oss. Innen kort tid kommer det også en app som gjør det enda enklere. 

  Framtiden
  Sjøørret er kommet litt i skyggen av laksen, og det er per i dag ingen kartlegging av områder for og av fritidsfiskerne.

  - For å bevare opplevelsen til fritidsfiskerne i forhold til sjøørret, og verne om bestanden, er det viktig å legge til rette for begge parter. Og da trenger vi informasjon fra så mange som mulig.  Vi konsentrerer oss om Aust- Agder fylke. På registrerinen vil vi gjerne vite hvilken kommune de har vært i, men du får holde fiskeplassen hemmelig om du ønsker det, smiler Kurt, som vet hvor dypt det sitter å avsløre de beste plassene.

  Daglig kan du sjekke oppdateringene på hjemmesiden til Arendal Jeger og Fiskerforening, og samtidig se hvor den er tatt og størrelsen.