Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Heidi T. Vigerstøl 04.08.2017 kl. 07:06

  Distriktets første ernæringsterapeut

  - Kroppen vår befinner seg fremdeler på steinaldernivå og har ikke tilpasset seg det moderne kostholdet så godt som man kanskje kan tro, sier Silje Eker. Hun er distriktets eneste ernæringsterapeut, og brenner for bedre helse via kosten. 

  HELHETLIG: Silje Eker er eneste ernæringsterapeut i distriktet. Hun holder til på His og tilbyr ernæringsterapi og personlig tilpasset råd.

  Flere kjenner nok til Silje, tidligere hadde hun kontorer i Arendal sentrum med sin fotsoneterapi. I tillegg er hun utdannet sykepleier ved UiA.

  Ren mat
  Våren 2017 ble hun ferdig utdannet ernæringsterapeut ved Tunsberg medisinske skole i Tønsberg. Nå holder hun til i et kontorfellesskap på His.

  «La din mat være din medisin og
  la din medisin være din mat»
  sa Hippokrates.

  - Dette er et godt uttrykk, sier Silje. Og forklarer videre:
  - Mange sier «man blir hva man spiser», jeg foretrekker heller «du er hva du tar opp». I ernæringsterapi fokuserer vi på næringsinntak, næringsopptak og mat som gir et stabilt blodsukker. Personer med ulike plager, og uansett alder har god effekt av denne type kostholdsveiledning, særlig barn.

  Oppfølging
  Kostholdsendringer tar ofte tid, små steg av gangen er nødvendig. Dersom det er mistanke om allergier tilbyr Silje Eker en allergitest som undersøker 96 ulike matvarer.

  - Her er det helheten som teller. Klienter som kommer til meg må fylle ut en skjema om hva de spiser. Så ser jeg på ernæringsstatus og utarbeider et individuelt tilpasset opplegg. Allergitesten er ganske omfattende så det er ikke det vi begynner med, men det er et godt hjelpemiddel for å finne løsninger.

  Egen helse
  - Målet er å gi kroppen muligheter til å helbrede seg selv. Selv om vi kutter noen matvarer en periode så er det ikke i alle tilfeller at mat man ikke tåler skal kuttes helt ut, noe kan gjeninnføres etter en stund. Unntatt ved cøliaki, der må gluten unngås helt.

  Eker fikk selv cøliaki i voksen alder, og mener dette hjelper til å forstå andres utfordringer også, som autoimmune sykdommer, psykisk helse, allergier og fordøyelsesplager blant annet. 

  Toppbilde

  FOTSONETERAPI: Silje Eker ble utdannet i 2006. Her demonstrerer hun på
  William Aleksander (1 ½ år).