Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 12.08.2017 kl. 20:15

  Til topps i Raet

  Jenny Marie Gulbrandsen begynte i den stillingen som forvalter for Sørlandets første nasjonalpark for snaut to uker siden. Søndag 13. august åpnes Raet nasjonalpark formelt og både forvalteren og nasjonalparken blir en del av landsdelens historie. Lørdag tok hun med seg sine fire barn og besøkte Torungen fyr.

  TIL TOPPS: Nyansatt nasjonalparkforvalter Jenny Marie Gulbrandsen tok turen til toppen av Store Torungen fyr lørdag. Her sammen med datteren Alvilde (3). Foto: Eyvind Øyraas.

  Lørdag tok tok den nyansatte nasjonalparkforvalteren turen ut til Torungen hvor hun besøkte et av Raets høyeste punkt, om ikke det høyeste, toppen av Store Torungen fyr. Der har man utsyn over det meste av området parken omfatter, og med seg på turen hadee hun sine fire barn i alderen fra ni måneder til tolv år som alle var med til topps.

  - Dette er mitt første besøk på Store Torungen, jeg har vært på Lille Torungen i forbindelse med Canal Street, men aldri her ute, forklarte den ferske forvalteren til verten, fyrforvalter Knut Mørland.
  - Da var det jo egentlig på tide at du kom en tur, repliserte Mørland med et smil. Før det hadde Mørland tatt med Jenny på en liten sightsingtur rundt begge fyrene og Skurvene, der han vise til både hekkende storskarv og havhest, en tur parkforvalteren tydelig satte pris på. 

  Artikkelbilde
  TO FORVALTERE: Fyrforvalter Knut Mørland fikk besøk av nasjonalparkforvalter Jenny Marie Gulbrandsen ute på Store Torungen fyr, og de to hadde mye å prate om. Foto: Eyvind Øyraas.


  - Det blir mye og mange å forholde seg til. Tre forvaltningsledd, stat, fylkeskommune og kommune, grunneiere, geologer og så videre?
  - Jada, men det er bare gøy, svarer Jenny, og fortsetter.

  - I tillegg kommer biologer, marinbiologer, historikere, grunneiere og interesseorganisasjoner, for ikke å glemme næringsdrivende. Det er bare flott at folk er engasjert.

  Så blir hun litt opptatt. Datteren  Abbey på tolv år har funnet en måkeunge med skadet vinge. Etter litt samarbeid mellom mor og datter kommer de frem til at det er en vridning på vingen som de får korrigert og fuglen bilr sluppet løs igjen, til et forhåpentlig godt måkeliv. 

  Og søndag kommer altså den store dagen, for både Jenny og mange andre. Da blir Raet nasjonalpark høytidelig åpnet.

  Artikkelbilde
  SKADET MÅKUNGE: Da datteren til parkforvalteren, Abbey (12), fant en måkeunge med vridd vinge, fikk hun, med litt hjelp av mor satt vingen i riktig stilling og måken fikk en ny sjanse.Sønnene Håkon (6) og Heine (ni måneder) har visst andre ting å tenke på. Foto: Eyvind Øyraas.