Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Nils P. Vigerstøl 27.08.2017 kl. 09:57

  En bærhøst av de sjeldne i innlandet

  Det går mot høst, og i innlandet rødmer tyttebærene i mengder. Årets bærsesong har ellers vært svært varierende, fra heller dårlig for de fleste bærslagene i kystområdene  til rekord lenger innover i landet. 

  TYTTEBÆR: Det synes å gå mot et toppår for tyttebær i innlandet, men bærene må nok ha en ukes tid eller to på seg før der her fullmodne. Foto fra Birtedalen.
  Spesielt god har multesesongen vært i fjellet og høyereliggende strøk. I Setesdal Austhei og Vest-Telemark har det vært et absolutt toppår for multer. Myrdragene innover fjell og hei har lyst gule, men den sesongen er stort sett over – selv om det nok ennå kan plukkes noen liter her og der over 900 meters høyde.  
   
  I innlandet er det også godt med bringebær, det er nok ikke å overdrive å betegne også dette som et toppår. Fine og store bær uten mark. I lavlandet og langs kysten har det heler vært skralt. Og bringebærsesongen er fortsatt på topp litt høyere opp i dalførene og mot fjellet. 
   
  Også blåbærene har vist seg tallrike i innlandet i år, en sesong som på ingen måte er over ennå når en kommer litt høyrere opp. 
   
  Den store sesongen i innlandet nå synes å bli tyttebærene. De rødmer alle steder, men bærene må nok ha ennå en ukes tid eller to på seg før de er fullmodne i de høyereliggende områdene, fra rundt 500 meter og oppover. 


  Artikkelbilde
  BRINGEBÆR: Akkurat nå er det høysesong for bringebær i innlandet, der det i høyereliggende strøk er busker som bugner av flotte, markfrie og store og saftige bær. Foto fra Birtedalen. 


  Artikkelbilde
  BLÅBÆR: Blæbærene haqr ikke vært så tallrike og fine i kystområdene i år, men i innlandet har årets sesong vært på det jevne. Ennå kan det plukkes endel fine bær i innlandet. Foto fra Birtedalen.
   

  Artikkelbilde
  MULTER: Den store overraskelsen i år har vært multene. Det er mange år siden myrdragene innover hei og fjell har vært så fulle av multer som i pr. Nå må velsesongen sies å være over, selv om det ennå kan plukkes litt i de høyere områdene.  Foto fra Setesdal Austhei.