Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 06.09.2017 kl. 06:48

  Fellesnemda for Agder konstituert

  Fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman, ble valgt til leder av fellesnemnda for Aust- og Vest-Agder på det konstituerende møtet 5. september. Fylkesordfører i Aust-Agder, Tellef Inge Mørland, ble valgt til nestleder. Fylkesrådmann Arild Eielsen i Aust-Agder fylkeskommune ble utnevnt som midlertidig prosjektleder for perioden frem til 30. juni 2018.

  KONSTITUERENDE MØTE: I forgrunnen fylkesordfører i Aust-Agder Tellef Inge Mørland og fylkesvaraordfører i Vest-Agder Tore Askildsen, flankert av fylkesrådmann Arild Eielsen i Aust-Agder fylkeskommune og fylkesrådmann Tine Sundtoft i Vest-Agder fylkeskommune. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

  Fellesnemnda holdt sitt konstituerende møte 5. september på Hotel Norge i Lillesand. Fellesnemnda består av 22 medlemmer, elleve fra hvert av dagens fylker, og skal samordne og forberede sammenslåingen av fylkeskommunene, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

   
  Fellesnemnda starter prosessen med å tilsette prosjektleder for sammenslåingen av Aust-Agder og Vest-Agder / ny fremtidig fylkesrådmann så raskt som mulig. Terje Damman (H, Vest-Agder), Gro Bråten (Ap, Aust-Agder) og Tore Askildsen (KrF, Vest-Agder) som medlemmer i ansettelsesutvalget. I tillegg oppnevner arbeidstakerorganisasjonene to representanter til ansettelsesutvalget. Til å bistå ansettelsesutvalget/fellesnemnda i dette arbeidet engasjeres eksternt rekrutteringsbyrå.
   
  Som midlertidig prosjektleder utnevnes fylkesrådmann Arild Eielsen for perioden fra dags dato og inntil 30.06.2018.
   
  Det etableres en politisk arbeidsgruppe til å utrede politisk organisering mv. i den nye fylkeskommunen.
   
  Arbeidsgruppen får mandat til å utrede alternativer og foreslå løsninger for fellesnemnda med hensyn til politisk organisering, politiske reglementer, valg av fylkesvåpen og eventuelle andre symboler i den nye fylkeskommunen og representasjon i styrer og råd hvor den nye fylkeskommunen blir representert.