Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 07.09.2017 kl. 09:10

  Vikingsverdet fra Langeid

  Sommeren 2011 gravde arkeologer frem en gravplass fra siste del av vikingtiden på Langeid i Bygland kommune. I en av gravene lå et fantastisk flott vikingsverd. Sverdhjaltet er dekorert med mystiske tegn i gull, sølv og kobber.

  LANGEIDSVERDET: Sverdet fra vikingtiden er rikt dekoorert. Foto: Ellen C. Holte, Kulturhistorisk museum, UiO.

  Dette er et av de flotteste vikingsverdene som er funnet i Norge, og sverdet har vakt nasjonal og internasjonal interesse. Nå er dette praktsverdet og flere andre funn fra Langeid klar for å stilles ut på KUBEN, i utstillingen «Vikingsverdet frå Langeid»,skriver Aust-Agder museum og arkiv (AAma) i en pressemelding.

  marianne eldorhagen_b_foto_kuben.jpg

   

  - Vi er utrolig stolte over å kunne vise Langeidsverdet for publikum. Dette er en unik sjanse til å se dette flotte sverdet», sier prosjektleder for utstillingen og arkeolog, Marianne Eldorhagen (bildet, Foto:KUBEN) ved AAma.

  - Utstillingen «Vikingsverdet fra Langeid» åpner 10. september, og blir stående tom 26. november. På åpningsdagen kommer Agder vikinglag og Egdehirden. Det blir vikingmarked, aktiviteter for barna, og oppvisning med Egdehirden. Utstillingen åpner kl 12.30, og vi forventer mange besøkende, både barn og voksne. «Interessen for vikingtiden er stor, så dette blir gøy», sier markedsansvarlig ved AAma, Hilde Jomaas.  Artikkelbilde
  SVERDKNAPP: Detaljer på sverdknappen på Langeidsverdet. Foto: Vegard Vike/ Kulturhistorisk museum, UiO