Meiningsmåling

Overholder du totalforbudet mot bruk av åpen ild utendørs.
 • 196%
   
 • 20%
   
 • 33%
   
 • Antall stemmer: 27

Dagens Harald

Ingressbilde

Etter MeToo: 
Stortinget har endret navn til Hortinget . . .

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 12.09.2017 kl. 00:04

  Harberg serverte seierskake

  Med et av tidenes beste valgresultat ble Høyre ble det største partiet i Aust-Agder.

  KUNNE FEIRE: Høyres Svein Harberg delte gladlig ut seierskake etter at han ble valgt til sin tredje stortingsperiode og at det ble klart at Erna Solberg fortsetter som statsminister.

  Svein Harberg og Høyre kunne juble for et av tidenes beste høyrevalg i Aust-Agder da de første prognosene kom mandag kveld, og til smil, latter og taktfaste "Erna-rop" kunne stortingsmannen, som nå går på sin tredje periode dele ut seierskake til de fremmøtte på Høyres valgvake på Clarion Hotel Tyholmen, i Arendal.

  Artikkelbilde
  JUBEL: Stemningen var på topp blant Høyretilhengerne da det ble klart at Erna Solberg fortsetter som statsminister.

  En prognose oppdatert klokken 23.30,der 95,1 prosent av stemmene er opptalt, viser at Høyre er fylkes såvidt største parti med 25,7 prosent av stemmene, 0,2 prosent større enn Arbeiderpartiet med 25,5.

  valg_arbeiderpartiet_valgvake_tellef_inge_lite.jpgVed Arbeiderpartiets valgvake på restaurant Lille Andevinge var stemningen noe mer avmålt. Her går Tellef Inge Mørland på sin første periode på Stortinget, men han hadde nok helst sett at han fikk med seg Cecilie Knibe Hanssen fra Lillesand, det ser imidlertid ikke ut til å gå.  Artikkelbilde
  AVMÅLT: En litt avmålt stemning på Arbeiderpartiets valgvake.


  valg_åshild_bruun-gundersen.jpegEn som har grunn til å smile er Frps Åshild Bruun-Gundersen. Frp hadde valgvake i nabolokalet til Høyre og Bruun-Gundersen tok turen innom der og fikk smake på Høyres seierskake.

  Etter en turbulent vår og sommer for Frp, var det mange som trodde at partiet hadde forspilt sine sjanser til en plass på tinget, men med 17,4 prosents oppslutning i Aust-Agder ser det ut til at Bruun-Gundersen i likhet med Aps Mørland kan gjøre seg klar for sin jomfrutur til landets øverste tillitsvalgte organ.

  Det fjerde mandatet går etter alt å dømme til KrFs Kjell Inge Robstad fra Evje, som i likhet med Høyres Harberg går på sin tredje stortingsperiode.