Meiningsmåling

Hva tenker du om økte strømpriser i etterkant av den tørre sommeren?
 • 156%
   
 • 28%
   
 • 335%
   
 • Antall stemmer: 71

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Nils P. Vigerstøl 05.10.2017 kl. 10:38

  Hummer til 650 kroner kiloen

  Barbu fiskeutsalg har hummer nok til å dekke etterspørselen så langt, og de som vil ha et kulinarisk måltid av kardinalen må ut med 650 kroner kiloen.

  DYR KRABAT: Hummeren koster 650 kroner per kilo over disk ved BARBU Fiskeutesalg i Arendal, en pris som synes å ligge sånn midt på treet. I Kragerø er den kanskje billigst, 595 kroner kiloen. Foto: Nils P. Vigerstøl
  - Det er prisen vi har måttet sette nå, for selv om vi har hummer nok nå, så ser fisket ikke så lovende ut i år, sier daglig leder ved utsalget, Eva Seljestad til ablikk.no.
   
  Foreløpig synes årsaken til små fangster å skrive seg fra det svært dårlige været med mye vind.
   
  - Men de fiskerne som har fått opp teinene sine klager. De sier at det aldri har verst færre hummer per teine enn i år.
  - Men, smiler hun, det sier de hvert år. Vi får vente litt lenger ut i sesongen og så får vi se hvordan fisket utvikler seg, sier hun.
   
  Ablikk har ellers sett litt på hummerprisene i sør, og selv om de varierer litt, så svinger prisen rundt 60 kroner. Blant annet skriver Telemarksavisa at prisen ved Kragerø Sjømat er 595 kroner per kilo.

  Artikkelbilde
  SMÅ FANGSTER: Fiskerne klager over små fangster i Arendals-området. Dårlig var gis mye av skylde til at fangsten så langt er liten. Foto: Nils P Vigerstøl