Meiningsmåling

Hva tenker du om økte strømpriser i etterkant av den tørre sommeren?
 • 156%
   
 • 28%
   
 • 335%
   
 • Antall stemmer: 71

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Nils P. Vigerstøl 07.10.2017 kl. 17:13

  Arendalsfolk velger seg Birtedalen

  Salget av hytter og hyttetomter i innlandet har skutt fart den siste tiden. Blant områdene som er særlig populære blant Arendals-folk er Birtedalen i Fyresdal. En kjøretid på snaue to timer er en grei avstand, og da kommer man til fint terreng i skoggrensen under høye fjell i traktene mellom Setesdal Austhei og Vest-Telemark. Birtedalen er på en måte blitt «Arendals Hovden» - og det satses på å gjøre området mest mulig tilrettelagt og tilgjengelig for hytteturisme.

  HYTTELIV: Arve Levang i Birtedalen AS tilbyr båre ferdige hytter og byggeklare tomter med alle fasiliteter. – Vi har også individuell visning året rundt, smiler han under lørdagens felles visning.

  Blant dem som tilbyr både ferdige hytter og byggeklare tomter er Arve Levang i selskapet Birtedalen AS.

  - Vi har sett en stadig økende interesse for hytte i området vårt fra Arendals-området. Dette har nok både med den relativt korte avstanden fra kystbyene å gjøre, men også det at Birtedalen gjennom alle år har vært et populært turistmål fra disse byene langs kysten av Aust-Agder. Området her ligger på en måte midt i hjertet av løypenettet til Aust-Agder Turistforening, slik at mange er godt kjent og har et nært forhold til området og naturen her, sier han til nettavisen ablikk.no.

  I hele Fyresdal kommune er det rundt 1.200 hytter, de aller fleste i Birtedalen – med overvekt av hytteeiere fra kyststrekningen Tvedestrand, Arendal og Grimstad. Lørdag hadde han visning på området Solliåsen like ved Birtevann, et større areal med opparbeidet infrastruktur som vei, vann, avløp og strøm. Med andre ord, alle de fasilitetene en hytteeier kan ønske seg. Med stort og romslig terreng der hver enkelt hytte har romslig plass.

  Området Øvre Birtedalen har mye å by på hele året, særlig er det mange vinterturister her, sier han:

  - Vi har ganske nøyaktig 40 kilometer oppkjørte løyper i regi av Birtedalen løypelag. Dette er løyper som kan varieres i forskjellig lengder og terreng. Den lengste er på 25 kilometer, fra turisthytta Granbustøyl, over Rypetohei på 948 meter og til Kvipt. Dette er alle løyper som vedlikeholdes godt, og som vi kjører opp ukentlig, forteller Levang.

  Han legger til at også sommerstid er det mange fotturister som benytter seg av det flotte fjellterrenget og de rike fiskemulighetene som ligger til området.

  - Vi merker også en endring i hvordan folk bruker hyttene sine. Før kom de gjerne fredag kveld eller lørdag og dro søndag kveld. Nå kommer gjerne hyttefolket allerede torsdag, og vi ser det er stadig mer belegg på hyttene uken gjennom. Dette gjør også med hvilken standard hytteeierne ønsker, og som vi som tilrettelegger tomter og ferdighytter må forholde oss til. Av den grunn tilbyr vi høy standard, med all tenkelig infrastruktur, sier Levang. Selv om han fra tid annen organiserer fellesvisninger, så stiller selskapet Birtedalen AS opp også for individuell visning når det skal være.


  Toppbilde

  Solliåsen: Et av de nye hyttefeltene i Birtedalen der hyttetomtene ligger klare med vei, vann, strøm og avløp ved nydelige Birtevann, med høye fjell i bakgrunnen der skiløypa går over snaufjellet mellom Rypetohei og Kvipt.