Meiningsmåling

Hvor mange penger har du tenkt å bruke på julepresanger?

 • 18%
   
 • 216%
   
 • 316%
   
 • 458%
   
 • Antall stemmer: 12

Dagens Harald

Ingressbilde

Søndag kveld gitt programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" fra gården Fagermyr i Tvedestrand.
- Men gjelder ikke det hele Tvedestrand?

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Ansvarlig redaktør:
Eyvind Øyraas 

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Heidi T. Vigerstøl 10.10.2017 kl. 09:36

  Mat for magen på biblioteket

  Torsdag 12. oktober gjester Julianne Lyngstad Arendal bibliotek. Hun skal fortelle om LavFODMAP-dietten og hvordan man kan redusere mageplager.

  Lyngstad er utdannet ernæringsfysiolog. I tillegg har hun master i Samfunnsernæring. På hennes agenda står sunn og god mat som også er magevennlig. Hun vil forklare om LavFODMAP - dietten, irritabel tarm og hvordan de med sensitiv mage kan redusere plagene sine.

  Ingressbilde
  Pressefoto

  – FODMAP står for Fermenterbare Oligosakkarider, Disakkarider, Monosakkarider og Polyoler, og er en samlebetegnelse for visse kortkjedede karbohydrater som kan trigge symptomer hos mennesker med irritabel tarmsyndrom (IBS), sa Lyngstad til Lommelegen.no.

  Litt enklere forklart er FODMAP en spesiell type karbohydrater som er tungt å fordøye, noe som gjelder de fleste mennesker. Disse karbohydratene tas dårlig opp i tynntarmen og fortsetter videre til tykktarmen ufordøyd. I tykktarmen trekker karbohydratene til seg vann og begynner å gjære. Det er denne prosessen som kan gi gassdannelser og problemer som blant annet diare eller forstoppelse.