Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 196%
   
 • 23%
   
 • Antall stemmer: 102

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Sommer 2018

Print
Av Heidi T. Vigerstøl 04.07.2018 kl. 16:31

  Ukesrapport fra Hove: Krabber og monstre under sofaen

  På Hove camping er det sjelden kjedelig. Bare opplading mellom spilloppene

  FISKELYKKE: Fiskekonkurranse på brygga for barna er populært

  Uka begynte med idrettsleir for ungdom i selve Hove leir. Det tror jeg alle i området fikk med seg. Ikke på grunn av bråk, men å kjøre over de kabelgatene som var lagt ut var som fartsdumper fra forbi der pepper`n gror og litt til for å si det pent… Og at kun to ledere, lett synlige for øvrig i sjokkrosa tskjorter, skulle passe på så store barnegrupper, der de fleste tydeligvis er utenfor skoleregimet og vandrer midt i veien under transportetappene, ikke er helt ideelt på de allerede smale Tromøyveiene.

  Utenom dette virket alle sammen blide og fornøyde, og området sydet av liv, latter og konsentrasjon.

  Krabbefiske
  Dette var uka i krabbens tegn på Hove. Hver tirsdag i juli, samt denne ukas tirsdag, var det krabbefiske fra brygga. Da var det antall sandkrabber som telte. Det var et jentelag som vant i dag.

  Toppbilde

  KONKURRANSE: I dag var det om å gjøre å få flest krabber.

   

  De litt eldre guttene, 30 pluss, tok det hele litt mer «alvorlig» og la i vei med båten. Med tre teiner ble det nok krabbefangst av taskekrabbe så flere på campingen fikk smake. Inkludert mekanikeren som måtte fikse bilen da undertegnede fylte feil drivstoff på bilen mandags morgen. For man treffer gjerne sin nabo når man drar til syden for å slappe av, vi traff campingnaboen da vi skulle innom for å se om bilen var ferdig.

   

  Toppbilde

  TEINER: Krabbeteinene ga god fangst. Det var ikke så mye i skallene, men klørne smakte godt.

  Monstre under sofaen
  Slever er ikke et uvanlig syn om sommeren. Et fint eksemplar lå og varmet seg på grusveien ved campingvogna en varm kveld. Den måtte undersøkes litt, men fikk dra videre på sin ferd, den var ikke så sosial. Det var verre med måkene for noen uker sider som stakk av med biffen fra kjøkkenbenken. Da var det rett før det grillet «kylling» på menyen.

  Men, tilbake til monsteret. Kvelden var på hell, sofaen lokket. Med da undertegnede skulle forlate sofaen igjen, så lå det en merkelig pinne under treseteren. Det var da en merkelig pinne som poden har dratt inn, var første tanke. Neste tanke var, det var en rar slange for slike har vi ikke i Norge. Og så var hele monsteret uke. Følehorna kom fram sammen med resten av mønsteret: en leopardsnile kom fram fra sitt lune hi.

  Toppbilde

  FANTASI: Her kommer det et monster fram fra under sofaen.