Meiningsmåling

De fleste mener at dagens klimaendringer er menneskeskapte, mens noen forskere mener det er en del av naturlig av syklus som har vært der bestandig. Hva tror du?
 • 117%
   
 • 220%
   
 • 362%
   
 • Antall stemmer: 40

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 06.09.2018 kl. 07:41

  Kulturlunsj med foredrag om gamle landsteder i Arendal

  11. september blir det kulturlunsj i Kløckers hus på Tyholmen, der konservator Hilde Austarheim skal foredra om gamle landsteder i Arendal.

  FRIVOLD: Maleri av konsul Peter L. Lunds landsted Frivold ved Longumvannet, malt av Christian Rummelhoff i 1874. Maleri i privat eie. Foto/arkiv: KUBEN, Aust-Agder museum og arkiv.
  Vi kjenner de gamle landstedene på Hisøy og Tromøy – som Gimle, Kokkeplassen og Sophienlund, som fremdeles ligger der, omkranset av sine hager og parkanlegg. Forbildene til landstedene kom utenfra – fra England og kontinentet - til det velstående borgerskapet i Arendal, skriver kulturnettverket i Arendal i en pressemelding.
   
  Men også på byens landside var det gamle landsteder, noen av dem helt inntil bykjernen. Hvor lå disse gamle landstedene, hvem bygde dem, og hva var de gamle landstedene et uttrykk for? Og hvilken betydning har de hatt når det gjelder nærings- og byutvikling?