Meiningsmåling

Er du fornøyd med årets lokalvalg?

 • 153%
   
 • 234%
   
 • 39%
   
 • 43%
   
 • Antall stemmer: 122

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 06.04.2019 kl. 09:13

  Sier nei til "Boy Leslie"

  Fylkesrådmannen i Aust-Agder anbefaler at fylkesutvalget i møte 9. april avslår søknaden fra Foreningen S/K Boy Leslie om driftstilskudd i 2019.

  BOY LESLIE: Fylkesrådmannen i Aust-Agder er negativ til å yte driftstilskudd til 'Boy Leslie'. Arkivfoto: Eyvind Øyraas.
  Foreningen S/K Boy Leslie har søkt Aust-Agder fylkeskommune om økonomisk støtte på 75 000 kroner i 2019. Støtten skal benyttes til driftsutgifter knyttet til blant annet sertifisering av fartøyet, utstyr som redningsflåter og brannmateriell. Fylkesrådmannen anbefaler at fylkesutvalget avslår søknaden. 
   
  Boy Leslie er bygd i 1911, og regnes som den siste bevarte representanten for de engelske seilkutterne i original utførelse som seilfartøy. Skipet ble opprinnelig bygget som fiskefartøy og fraktefartøy. Etter en ombygging i 1939 fikk skipet navnet Ekstrand, og skipet var i funksjon som fraktefartøy fram til 1978. 
  Fra og med 1979 er det Foreningen S/K Boy Leslie som eier og driver den vernede seilkutteren. Seilkutteren er passasjerskipssertifisert og kan seile opptil 50 passasjerer. Gjennom sommersesongen seiler Boy Leslie langs Agder-kysten der den deltar på flere festivaler, blant annet Kystkulturuka i Tvedestrand, Trebåtfestivalen i Risør, Canal Street og Arendalsuka. Foreningen samarbeider med blant annet Friluftsrådet, Redningsselskapet og Røde kors, og barn og unge er et prioritert satsingsområde.
   
  Foreningen S/K Boy Leslie har mottatt støtte fra Aust-Agder fylkeskommune til
  rehabilitering/levetidsforlengelse av S/K Boy Leslie. S/K Boy Leslie står på Riksantikvarens liste over fartøy med status som vernet skip. 
   
  Foreningen søker om driftstilskudd på 75 000 kroner fra fylkeskommunen. Foreningen mottar
  årlig kommunal støtte på 75 000 kroner fra Arendal kommune.