Meiningsmåling

Bruker du refleks?


 • 124%
   
 • 25%
   
 • 327%
   
 • 413%
   
 • 529%
   
 • Antall stemmer: 74

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 09.05.2019 kl. 08:15

  Sesongåpning og ny venneforening

  Sommersesongen er straks i gang på Næs Jernverksmuseum og vi åpner sesongen med et eget arrangement søndag 12. mai. Vi vil presentere vår nye utstilling «Malmfarten», det blir sjømannsviser og kåseri, og ikke minst stiftelsesmøte for museets venneforening «Jernverkets venner» skriver Jernverksmuseet i en pressemelding.

  Museets historiker, Gunnar Molden, vil fortelle om utstillingen og om malmfarten.

  Store deler av jernmalmen som ble brukt ved de norske jernverkene, ble fraktet sjøveien fra gruvene ved Arendal til verk på Østlandet. Malmfartøyene utgjorde derfor et viktig innslag i kystfarten i seilskutetida.
  Dag Ellefsen og Finn Bendiksen illustrerer utstillingstemaet med sjømannsviser. Dag Ellefsen vil også kåsere om oppveksten på Nes Verk.


  Artikkelbilde
  MALMFART: Et viktig innslag i kystfarten.
   
  «Jernverkets venner» er i støpeskjeen og mange har meldt sin interesse. Under det formelle stiftelsesmøtet blir det valg av nytt styre og vedtekter. Styret, sammen med medlemmene, vil forme venneforeningen videre og vi har tro på at det skal bli en aktiv forening til nytte for museet, men ikke minst en hyggelig for medlemmene. Alle er hjertelig velkomne som medlemmer.
   
  Vi avslutter dagen i smia til Benjamin og Monica Kjellman-Chapin, som holder til på verksområdet, heter det i pressemeldingen.