Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 196%
   
 • 23%
   
 • Antall stemmer: 108

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av ablikk redaksjon 22.05.2019 kl. 07:22

  Stipend tildelt unge kunstnere og idrettsutøvere fra Arendal

  Stipendet ”Talent Arendal” for 2019 er nå delt ut til fem unge kunstnere og idrettsutøvere fra Arendal. Stipendet skal stimulere karrieresatsingen til unge talenter innen idrett og kultur. Det ble etablert i 2015, i samarbeid mellom Arendal kommune, bedriften NOV-APL og den tidligere stiftelsen KULTURA, skriver kommunen i en pressemelding. 

  Karriereutviklingstipend for unge toppidrettsutøvere 
  Stipendet skal bidra til å gi utviklingsmuligheter for talentfulle unge idrettsutøvere, som har klare langtidsplaner og karrieremål og allerede er på et høyt nasjonalt nivå. Søkere må være mellom 18 og 25 år. Det kan hvert år deles ut inntil tre stipend på kr 50.000 hver. 
   
  Karriereutviklingsstipend / prosjektstipend for unge kunstnere/kulturutøvere
  Stipendet skal bidra til å gi utviklingsmuligheter for talentfulle unge kunstnere og kulturutøvere, som har klare langtidsplaner og karrieremål og allerede er på et høyt nasjonalt nivå. Det kan også søkes om støtte til gjennomføring av større konkrete kunst- og kulturprosjekter. Søkere må være mellom 18 og 30 år. Det kan hvert år deles ut inntil tre stipend på kr 50.000 hver.
   
  Følgende fem har fått stipend på kr 50.000 hver:
   
  Caroline Kristiansen Født 2000 
  talent _arendal_caroline_kristiansen.jpgAllsidig musikktalent, som også skriver egne låter. Er mest kjent som vokalist, men spiller også piano, litt gitar, bass og trommer. Starter til høsten bachelor-utdanning ved Liverpool Institute for Performing Arts, bedre kjents som LIPA eller «Paul McCartney-skolen». Hennes kunstneriske mål er å utvikle seg som låtskriver og utøver. Målet er å leve av musikken og bruke de tre årene i Liverpool til å utvikle sitt eget musikkutrykk og skape kontakter i musikkmiljøet med tanke på framtidig arbeid.
     Even Fløystad Født 1998 
  talent _arendal_even_fløystad.jpgLandeveissyklist fra Austre Moland, som representerer Grimstad Sykleklubbs elitelag for herrer. Hadde sitt gjennombrudd med tredjeplass i temporitttet på junior-NM i 2016 og satser nå på seniornivå, med flere gode plasseringer i nasjonale ritt de siste årene. Målet er gode plasseringer i NM og Norgescup og være med i diskusjonen om plass på det norske U-23-landslaget, der han holder aldersgrensen noen år til. Etterhvert er målet plass på et kontinentallag, slik at han kan utvikle seg videre mot plass på et av de store profflagene. 
   
  Karou Calamy Født 1994 
  talent _arendal_karou_calamy.jpgJobber med film, fotografi og skulptur og studerer ved Konsthögskolan i Malmö, der han i år avslutter en bachelor-grad i fri kunst. Til høsten starter han på master-programmet i kunst ved Royal Danish Academy of Fine Arts i København. Kun 6 av 137 etablerte kunstnere som søkte programmet kommet inn og han var en av dem. Han ble i sin tid antatt som debutant på Sørlandsutstillingen og har også stilt ut på Statens Kunstutstilling (Høstutstillingen), Foraarsutstilling i København og Museo 
  De Arte Contomporaneo i Venezuela, for å nevne noen. Målet er fortsatt utvikling gjennom nye prosjekter og deltakelse på prestisjefylte utstillinger.
   
   Oscar Andreas Haug Født 1999 
  talent _arendal_oscar_andreas_haug.jpgTrompetist som studerer ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Har bakgrunn fra blant annet Arendal Big Band og Sørnorsk ungdomsstorband, hvor utviklet seg som bandmusiker og solist. Er også komponist. I 2017 vant han talentscenen på Canal Street med bandet «Simpelthen» og hans musikk for trompet, piano, bass og trommer. Det kunstneriske målet er å bli så god som mulig og i tillegg studere komposisjonsteknikker. Målet er å leve av musikken og etter fullført bachelor-grad er planen å ta en master i utøvende rytmisk musikk i Trondheim eller København.
   


  Renate Knutsen Født 1997 
  talent _arendal_renate_knutsen.jpgBegynte med livredning da hun var 7 år og har en rekke NM-gull i livredning. For fem år siden begynte hun å satse på svømming og har hatt en eventyrlig framgang fra år til år. Hun representerer nå Bergens Svømme Club og har tatt flere NM-gull i stafett med klubben, i tillegg til 4., 5. og 6.plasser individuelt individuelt. Spesialdistansene er 50, 100 og 200 meter fri. Samtidig er hun fortsatt Norges beste kvinnelige livredder. Hun ble nr 6 i EM i livredning i 2017 og deltok på Norges lag som tok sølv i VM i livredning i 2018. Det langsiktige målet er å kvalifisere seg til OL i Tokyo og ta flere medaljer i internasjonale svømme- og livredningsmesterskap.