Meiningsmåling

Bruker du refleks?


 • 127%
   
 • 24%
   
 • 314%
   
 • 410%
   
 • 543%
   
 • Antall stemmer: 172

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av ablikk redaksjon 12.06.2019 kl. 18:54

  Vandring til ruggesteinen ved Skrattereid

  Ruggesteinen ved Skrattereid er myteomspunnet. Det er en såkalt droppstein fra da isen smeltet for 7-8000 år siden og veier 3 til 4 tonn. Steinen har en svak buet og glatt underside og er derfor ganske lett å bevege på.

  Muntlige overføringer forteller at våre forfedre hørte uforklarlige lyder fra der steinen ligger og mente at hulderfolk og trollskap var årsaken til dette. Om natten ved fullmåne beveget steinen seg så kraftig at folkene i huset våknet.
   
  Forsommerens naturlos- og kulturvandring søndag 16. juni har ruggesteinen på Skrattereid som mål. Skrattereid ligger ved idylliske Øynesvann omtrent midtveis mellom Nes Verk (Tvedestrand) og Bøylestad (Froland).
   
  Turen starter på Næs Jernverksmuseum klokken 13 og det blir veteranbuss/bil til Liane. Her er det nydelig utsikt over Øynesvann. Derfra går stien langs vannet, gjennom Rosstøl naturreservat, til Skratteried, den østligste gården i gamle Holt kommune. Turen tilbake går på vei forbi gården Rosstøl til Liane.
   
  Underveis vil vi få fortellinger om steder vi passerer ved naturlos Peder Vaaje Hegland og andre som har tilknytning til området.
   
  Hele turen er på 3-3,5 km og går i lett terreng på sti eller vei i naturskjønne omgivelser. Ta med mat, drikke og sitteunderlag.