Meiningsmåling

Bruker du refleks?


 • 119%
   
 • 23%
   
 • 37%
   
 • 418%
   
 • 550%
   
 • Antall stemmer: 324

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av ablikk redaksjon 27.06.2019 kl. 08:27

  Smed- og handverksdager på Næs Jernverksmuseum

  Smed- og handverksdager betyr mye liv og røre hele helgen igjennom på Næs Jernverksmuseum. Smeder og andre tradisjonshåndverkere svinger redskaper og viser fram sine fag både lørdag 29. og søndag 30. juni. Det er kurs og workshops og alle er velkomne til å se håndverkernes arbeider og slå av en prat.

  Pressemelding:

  Smedene vil i år blant annet fortsette med stevnen til et vikingskip og tømrere vil sette opp en laftet bygning som skal få tak i løpet av helga. Tømrerne skal også lære å brenne tjære.
   
  På søndag har vi aktiviteter for barna og alle er velkomne til å delta på åpne foredrag. I år ønsker vi spesielt velkommen til foredragsholderne Kerstin Lyckman Gevert og Bent Erik Myrvoll. Kerstin Lyckman Gevert er noe så sjeldent som fargearkeolog og har spesialisert seg med doktorgrad på linoljemaling. Bent Erik Myrvoll er kunstner og har utført flere utsmykninger i kalkbaserte teknikker. Han har også jobbet for Riksantikvaren og er for tiden stipendiat og kalkmaler ved Norsk håndverksinstitutt på Maihaugen.
   
  Vi  får besøk av interessante utstillere som tar vare på gamle håndverkstradisjoner. I år kan vi spesielt nevne tømrerne Øyvind Mauren og Øyvind Stølefjell og låsesmed Eric Hoenjet som vil jobbe med en dørportal fra middelalderen. Alt skal lages på stedet og portalen skal være ferdig søndag ettermiddag. Smeden Jens Jensen bidrar med smiarbeid.
   
  Byggmester Helge Paulsen og seniorforsker Niels Bonde, Nationalmuseet i København, viser årringsdatering av gamle hus og snakker gjerne om restaurering av gamle bygninger. Andre utstillere jobber med møbeltapetsering, trearbeider, gamle bygningsdeler og verktøy.
   
  Det blir aktive dager og alle er velkomne til Næs Jernverksmuseum denne helgen. Særlig søndagen blir det tid til en god prat med håndverkere og utstillere. Da kommer også Skogselskapet i Agder som bl.a. vil spikke barkebåter med barna og informere om bruk av tre.
   
  Velkommen til et tradisjonsrikt arrangement med 20 års fartstid!