Meiningsmåling

Bruker du refleks?


 • 119%
   
 • 23%
   
 • 37%
   
 • 418%
   
 • 550%
   
 • Antall stemmer: 329

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 13.08.2019 kl. 10:09

  Luft og næring til den demokratiske debatt

  -Et sted hvor man kan få luft og næring til den demokratiske debatt, sa ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli i sin tale under åpningen av Arendalsuka, hvor han også kunne fortelle at det totalt ville bli gjennomført 1259 arrangementer i løpet av seks hektiske dager.

  UNGDOMMEN: Representanter for fremtidens politikere, leder i Senterungdommen Ada Arnstad, leder for FpU Bjørn-Kristian Svendsrud og varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam, Ap. Foto: Eyvind Øyraas.

  - Den demokratiske samtalen er viktigere enn noen gang, sa Nordli til en fullsatt Kanalplass. Han trakk også frem hvor viktig det er at man får unge mer engasjert i politikk og samfunn. I denne forbindelsen introduserte han leder for Senterungsommen Ada Arnstad, leder for FpU Bjørn-Kristian Svensrud og Aps varaordfører i Oslo Kamzy Gunaratnam på scenen som representanter for fremtidens politikere.

  - Jeg tror ikke det finnes et bedre sted å starte valgkampen enn i vakre Arendal under Arendalsuks, fridde FpU-leder Bjørn- Kristian Svensrud til de fremmøtte og kalte arrangementer som representerer et mangfold av meninger en trygg arena for å styrke vårt demokrati.

  - Vi er samlet for en uke med debatt, uenigheter og samhold, åpnet leder for Senterungdommen, Ada Arnstad, under sin hilsen til publikum, og påpekte viktigheten av å kunne være uenige og samtidig vise hverandre respekt. 
  - Men vi viser ikke hverandre bare respekt, vi viser også genuine vennskap før og etter store og uenige diskusjoner, fortsatte hun og understreket at dette var noe man ikke kunne ta for gitt og henviste til at det finnes mer enn nok eksempler på at noen tyr til trusler og sjikane for å få gjennom sine meninger.

  Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam snakket om hvor priviligerte vi var, men også at privilegiene kunne være litt skjevt fordelt.
  - Kanskje må noen av oss ofre noen privilegier, men det er jo dette som er demokrati, sa hun.

   

   Artikkelbilde
  TRANGT: Det var trangt om plassen i "politikergata" der man fikk servert valgflesk av diverse kvalitet. Foto: Eyvind Øyraas.

   

    

  Artikkelbilde
  ORGANISASJONER: Over 200 organisasjoner og interessegrupper, her representert ved Rotary, har stand under Arendalsuka, disse er også en viktig del av vårt demokrati. Fra venstre, Hans Jacob Bjerkholt, Rune Fensli, Ragnar Tellefsen og tidligere ordfører i både gamle Moland kommune og i Arendal, Sigurd Ledaal. Foto: Eyvind Øyraas.