Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 196%
   
 • 23%
   
 • Antall stemmer: 102

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 23.08.2019 kl. 09:14

  Modelljernbanetreff på Næs Jernverksmuseum

  Helgen 24. og 25. august viser Næs Jernverksmuseum modelljernbaner av typen "Spor 1". Dette er det første treffet i sitt slag i Norge med modeller i stor skala (1:32), heter det i en pressemelding.

  MODELLJERNBANE: Foto vedlagt pressemeldingen.
  Pressemeldingen:

  Treffet vil samle entusiaster fra både Norge og Danmark og alle er velkomne til å se de ulike modelltogene gå på skinner i vår store hall på Nes Verk. Lokomotiver og vogner er modeller av virkelige tog med flotte landskap som skaper en fin atmosfære rundt det rullende materiellet. Aktiviteter for barna blir det også.
   
  Arendal modelljernbaneklubb har også invitert danske Danny W. Juel Jeppesen til treffet. Han vil vise et imponerende togsett der han har gjenskapt et historisk øyeblikk fra 2. verdenskrig; en panserdivisjon under transport på østfronten sommeren 1944 med 35 vogner, diverse kjøretøy, personell og utstyr.
   
  Spor 1 var den vanligste målestokken for modelltog fram til 1930-tallet. I 1969 relanserte Märklin modellen og vi feirer 50-årsjubileet med dette store treffet for alle modelljernbaneentusiaster. Primus motor bak treffet er Arendal modelljernbaneklubb i samarbeid med jernverksmuseet.
   
  Museet er også åpent denne helgen med omvisninger og kafe.