Meiningsmåling

Bruker du refleks?


 • 127%
   
 • 24%
   
 • 314%
   
 • 410%
   
 • 543%
   
 • Antall stemmer: 172

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 17.09.2019 kl. 09:46

  Fusk med EU-kontroll

  Statens vegvesen trekker tilbake EU-godkjenningen for 170 kjøretøy etter å ha avdekket kontrollfusk ved et verksted i Sandefjord, skriver vegvesenet Region sør i en pressemelding.

  Statens vegvesen sender i disse dager ut brev til 170 bileiere om at kjøretøyet deres er feilaktig godkjent i PKK/EU-kontroll.
   
  I forbindelse med en tilsynssak med et godkjent kontrollorgan i Sandefjord har Statens vegvesen, i tett samarbeid med verkstedets ledelse, avdekket at en ansatt har godkjent et stort antall kjøretøy uten at virksomheten er sikre på om kjøretøyene faktisk har vært inne til kontroll.
   
  For disse aktuelle kjøretøyene er kontrolldata overført fra kontrollorganet til Statens vegvesen for godkjenning, uten at kontrollorganet har utført en vurdering av alle de kontrollpunkter som er oppført i kontrollinstruksen og som er aktuelle for kjøretøyet. Det betyr at de godkjente periodiske kjøretøykontrollene i disse tilfellene er å anse som ugyldige og vil derfor måtte trekkes tilbake.
   
  På bakgrunn av det som er avdekket må disse kjøretøyene kontrolleres på nytt for å få en evt. gyldig EU-godkjenning, heter det i pressemeldingen.