Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 187%
   
 • 212%
   
 • Antall stemmer: 32

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 25.11.2019 kl. 10:36

  Postkorthistorie fra Tvedestrand og omegn

  Næs Jernverksmuseums foredragsserie fortsetter, og vi gleder oss til at Jan Ove Aslaksen kommer og forteller om alle de gamle postkortene han har samlet på opp gjennom årene.

  Innsendt
   
  Aslaksen har vært en samler siden tidlige guttedager, og har i mange år samlet på gamle postkort som en del av sin interesse for lokalhistorie. Han holder foredrag om dette i Snekkerboden (Jacob Aalls vei 10 på Nes Verk) tirsdag 26. november kl. 19.00.
   
  Postkort kan fortelle mange spennende historier, både på forsiden og på baksiden. Flotte fotografier av steder eller personer blir som en inngangsport til personlige hilsner. Postkortets historie strekker seg i Norge tilbake til 1871, og såkalte "Correspondance-Kort". Et postkort er som et tidsbilde, og postkort med lokale motiver ble populære og er senere blitt samleobjekter. De var også, sammen med aviser og tidsskrifter, viktige for å spre aktuelle nyhets- og kjendisbilder. Lokale postkort er blitt utgitt i ganske stor utstrekning, og i tillegg forteller avsenderen ofte en interessant historie på kortets bakside.