Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 187%
   
 • 212%
   
 • Antall stemmer: 32

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av ablikk redaksjon 28.11.2019 kl. 14:28

  Jesus og Muhammed

  I disse dager for 9 år siden gav Einar Gelius ut boken “Sex i Bibelen”. Den skapte store overskrifter og mye debatt. Nå gir Gelius ut en ny bok som utvilsomt også vil skape både oppmerksomhet og debatt – nemlig boken om “Jesus og Muhammed”.

  EINAR GELIUS: Gir ut bok om Jesus og Muhammed.

  Bokens tittel, «Jesus og Muhammed», er fra forfatterens side ment som et bidrag i forståelsen av de to religiøse lederne og deres trosretninger, der han mener kunnskap og fakta er blant de viktigste elementene i den utviklingen og polariseringen vi ser i samfunnet. Denne høsten har det vært mye fokus på både muslimhat og islamofobi – men hva er egentlig islam og hvordan skal islam tolkes? 

  I boken tar han for seg likhetene, og hva som er forskjellene mellom Jesus og Muhammed. Hvem var de i sin samtid, og hvem er de i dag? Og hva er deres budskap? Dette er spørsmål han drøfter i boken.

  Einar Gelius forankrer sin hovedtese i at forskjellen mellom Jesus og Muhammed dreier seg om følgende: Frihet kontra tvang. Frigjøring kontra underkastelse.

  I boken «Jesus og Muhammed» skriver forfatteren at klima- og miljøspørsmålene per i dag synes å være vår tids store utfordring som overskygger andre og minst like viktige spørsmål.

  I den samfunnsutviklingen han mener å se, ligger det minst like store utfordringer i spørsmål som handler om vårt demokrati og vår frihet.
  – For våre vestlige frihetsidealer, og vår kristne og humanistiske arv utfordres stadig oftere av islams verdigrunnlag og ideologi, skriver han.

  Denne utviklingen mener Gelius trenger debatt om både kristendommens og islams plass i vårt samfunn. Boken «Jesus og Muhammed» er hans stemme i debatten.