Meiningsmåling

Overholder du myndighetenes retningslinjer i forhold til bekjempelsen av koronaviruset? • 187%
   
 • 212%
   
 • Antall stemmer: 32

Kontakt oss

ablikk.no

Besøksadresse:

Teknologiveien 1
4846 Arendal

Telefon sentralbord:
38 69 90 22

E-post:

post@ablikk.no

Rss feed

Facebook

Nyheter

Print
Av Eyvind Øyraas 14.01.2020 kl. 06:29

  15 år med blues

  Det blir dobbeltfeiring i Bankgården lørdag 18. januar. Både Arendal Bluesklubb og Arendal Blues Band fyller 15 år, og det må selvfølgelig markeres.

  Arendal Blues Band. Pressefoto.
  Arendal Bluesklubb startet opp på KulturCafèen i Arendal 12. jan 2005.
  Klubben har arrangert 162 konserter pluss noen samarbeidskonserter og fem Saganetter, heter det i en pressemelding.
   
  I løpet av de 15 årene bluesklubben har eksistert, har den vært innom de fleste scenene i Arendal, men i 2009 ble musikkpuben Barrique fast tilholdssted.
   
  Barrique har i mange år vært det mest aktive og kanskje det viktigste spillestedet i Arendal gjennom mange år med livemusikk hver helg.
   
  BLÅ DAGER MED LOKALE MUSIKERE

  Toppbilde
  BLÅ DAGER: Lokale "Thomas F Band" på Barrique-scene under Blå Dager i 2016.  Arkivfoto: Eyvind Øyraas.

  De siste 10 år har klubben arrangert «Blå Dager i Juli» på Barrique, samtidig som Canal Street, men som en selvstendig aktør på utsiden av festivalen.
  For oss i bluesklubben er det viktig å støtte det lokale bluesmiljøet og at lokale band og artister får spille hos oss. Spesielt under «Blå Dager i Juli», fire dager hvor det nesten uten unntak med lokale artister.
   
  ARENDAL BLUES BAND
  Arendal Blues Band startet opp i 2005 etter at Arendal Bluesklubb arrangerte jam på KulturCafèen. Ideen om at Arendal, som hadde en nystarta bluesklubb, burde ha et eget bluesband i byen ble virkelighet. Navnet på bandet ble som en selvfølge Arendal Blues Band.
   
  Bandet har hatt forskjellig besetning opp igjennom årene, men vokalisten Runo Nygård har vært med fra starten, og 2 av band medlemmene har vært med siden 2006. Bandet ble raskt engasjert for opptredener i alle sørlandsbyene, og stilen var etter hvert kjennbar.
   
  I 2010 startet bandet opp et Blues Brother konsept med full blåserekke og godlåtene som hørte med. Da ble bandet utvidet til å bestå av hele 11 musikere. Bandet ble engasjert i større arrangement og festivaler med sitt konsept.
   
  Bandet har fått møte mange fantastiske mennesker og musikere som har gjort at hobbyen har blitt en livstil. Det å få spille for publikum, danseglade og ikke minst feststemte mennesker gjør hobbyen meningsfull og inspirerende.
  ARENDAL BLUES BAND ER:
  Runo Nygård – Vokal, Emil Viken – Gitar, Lars Solberg – Bass Rune Larsen – Piano, Pål Gundersen – Trommer
   
  15 års jubileumet feires lør.18.januar i Bankgården (Banken Scene), byens største klubbscene. 
   
  Ta turen til Banken Scene lørdag 18.januar og bli med på feiringa er oppfordringen fra de to jubilantene.